0,00 €

Usein kysyttyä

Miten voin tilata muita tietotuotteita, esim. paikkatietoaineistoa?

GTK antaa osana julkista tehtäväänsä yleismittakaavaiset ja laajasti yhteiskunnassa käytetyt aineistot yleiseen käyttöön maksutta ja vapailla jatkokäyttöoikeuksilla (GTK Avoin lisenssi). GTK tarjoaa käyttöön myös kohtuullisesti hinnoiteltuja tietotuotteita. Asiakkaiden tuotteistamattomiin aineistoihin kohdistamiin tietopyyntöihin liittyvään palveluun sovelletaan valtion maksuperustelakia ja aineistojen käyttöehdot määritellään asiakkaan kanssa tehtävässä sopimuksessa. Monia tietotuotteita on hyödynnetty vapaasti katseltavissa karttapalveluissamme. Tuotteistettuja paikkatietotuotteita voi hakea ja ladata käyttöön Hakku-palvelun Paikkatietotuotteet osiosta. Tarkemmat tilausohjeet, lisenssit ja maksullisten tuotteiden hinnat löytyvät kunkin tuotteen kohdalta.

Voinko tilata tuotteita laskua vastaan?

Verkkokaupan tuotteet maksetaan sähköisen maksupalvelun kautta eikä niitä voi tilata laskulla. Maksusuorituksen voi tehdä joko verkkopankin (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken) kautta tai debit/credit -maksukorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express). Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.

Tarvitsenko julkaisuluvan käyttäessäni Hakun aineistoja?

GTK:n tuotteiden käyttöoikeudet perustuvat joko GTK:n Peruslisenssiin tai Avoimeen lisenssiin. Peruslisenssin osalta on pyydettävä lupa julkaisemiseen ja aineiston kaupalliseen käyttöön. GTK:n julkaisut: kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin siteeraaminen ja yksittäisestä julkaisusta otetun kuvan tai kartan eikaupallinen käyttö on sallittu lähde mainiten. Kaupalliseen julkaisukäyttöön on kuitenkin pyydettävä lupa. Hakun kautta ladattavien valokuvien tai vanhojen karttojen käyttöön ei tarvitse pyytää erillistä julkaisulupaa. Riittää että kuvan lähdetieto mainitaan julkaisun yhteydessä.

Jos olet epävarma julkaisuluvan tarpeesta voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen geodata@gtk.fi.