0,00 €

Usein kysyttyä

Miten voin tilata muita tietotuotteita, esim. paikkatietoaineistoa?

GTK antaa osana julkista tehtäväänsä yleismittakaavaiset ja laajasti yhteiskunnassa käytetyt aineistot yleiseen käyttöön maksutta ja vapailla jatkokäyttöoikeuksilla (GTK Avoin lisenssi). GTK tarjoaa käyttöön myös kohtuullisesti hinnoiteltuja tietotuotteita. Asiakkaiden tuotteistamattomiin aineistoihin kohdistamiin tietopyyntöihin liittyvään palveluun sovelletaan valtion maksuperustelakia ja aineistojen käyttöehdot määritellään asiakkaan kanssa tehtävässä sopimuksessa. Monia tietotuotteita on hyödynnetty vapaasti katseltavissa karttapalveluissamme. Tuotteistettuja paikkatietotuotteita voi hakea ja ladata käyttöön Hakku-palvelun Paikkatietotuotteet osiosta. Tarkemmat tilausohjeet, lisenssit ja maksullisten tuotteiden hinnat löytyvät kunkin tuotteen kohdalta.

Voinko tilata tuotteita laskua vastaan?

Verkkokaupan tuotteet maksetaan sähköisen maksupalvelun kautta eikä niitä voi tilata laskulla. Maksusuorituksen voi tehdä joko verkkopankin (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken) kautta tai debit/credit -maksukorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express). Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.

Tarvitsenko julkaisuluvan Hakusta saamani materiaalin käyttöön?

GTK:n julkaisujen ja karttojen kaikki oikeudet pidätetään, mutta niiden tekstin siteeraminen on sallittu lähde mainiten. Yksittäisen julkaisusta ja kartasta otetun kuvan ei kaupallinen julkaisu on sallittu lähde mainiten. Kaupalliseen julkaisukäyttöön on kuitenkin pyydettävä lupa.

Paikkatietoaineiston osalta julkaisuluvan tarve vaihtelee aineistokohtaisesti. Tuotteet, joiden yhteydessä mainitaan Avoin lisenssi, eivät vaadi julkaisulupaa. Peruslisenssillä käytettävä aineisto taas sen vaatii.

Hakusta ladattavat valokuvat tai vanhat karttapiirrokset eivät tarvitse julkaisulupaa. Niitä voi käyttää lähde mainiten myös kaupalliseen käyttöön.

Tarvittaessa lisätietoja: geodata@gtk.fi.